Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
De Venoge 1996 Cuvée Louis XV Se fuld størrelse

De Venoge 1996 Cuvée Louis XV

TOPÅRGANG 1996

Land:
Frankrig
 
Område:
Champagne
 
Druer:
50 % Pinot Noir
50 % Chardonnay
 
Årgang:
TOPÅRGANG 1996
 
Alkohol:
12% 

Flere detaljer

16244

DKK 2.349,00 inkl. moms

Producent:
De Venoge
Historien om Champagnehuset de Venoge begyndte i 1825, hvor Henri-Marc de Venoge bosatte sig i Marne-området. Her påbegyndte han salget af champagne, og hans søn, Joseph tilførte firmaet nye idéer, og bragte flere nye produkter på markedet.
 
Den 25. maj 1728 udstedte den franske kong Louis XV et dekret, der udelukkende tillod salg, transport og markedsføring af vine tappet på flaske fra champagnedistriktet. En historisk beslutning med enorme følger for producenterne i Champagne. Hvad der indtil da kun havde været en lokale tradition blev nu et fænomen, og et særpræg for vinene fra champagneregionen. Dekretet betød, at den mousserende effekt skabt fra gæringen på flaske, udelukkende kunne foretages på flasker tappet i champagneregionen. Dette var det kommercielle startskud, som nu har gjort vinene fra Champagne kendt over hele verden.
 
Vinifikation:
Den første gæring finder sted ved en lav, kontrol-leret temperatur.
Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses lang-somt til lodret stilling, så bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og "bindes" til flasken. Den anden gæring i flasken finder sted i de dybe kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gærings- proces i flasken, som ud-vikler de fineste "bobler". Vinen lagres i 10 år på flaske i kældrene under champagnehuset i Epernay.
 
Serveringsforslag:
Velegnet til kødretter, fisk, skaldyr eller som en eksklusiv velkomst.. En champagne, der er skabt til livets største begivenheder
Temperatur: 8-10°C.
 
Smagenoter:
En exceptionel champagne. Delikat, blød, lækker og med en sofistikeret finesse. De bløde bobler masserer tungen, mens mundhulen flydes med et væld af aromaer, der løber sammen i en fyldig og vedholdende eftersmag.
En royal champagne, som "de Venoge" har tilegnet den franske kong Louis XV, der var direkte ansvarlig for tilblivelsen af den vin, som vi i dag kendes som Champagne
 
Anmeldelse:
96 Point Robert Parker
92 Point i Wine Enthusiast