Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
Dom. Olivier Hillaire Ch. Du Pape Se fuld størrelse

Dom. Olivier Hillaire Ch. Du Pape

+90 points hos samtlige de store internationale vinmagasiner

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Châteauneuf du Pape

DRUER:
100% Grenache

ÅRGANG:
2009

ALKOHOL:
15 %

Flere detaljer

17210

DKK 599,00 inkl. moms

Nedsat pris!

-DKK 40,00

DKK 639,00

Producent:
Châteauneuf du Pape producenten - Olivier Hillaire - har på få år
opnået en næsten kultagtig status i den sydlige ende af Rhônedalen.
Han var tidligere, i samarbejde med ønologen Philippe Cambie,
ansvarlig for vinfremstillingen på Domaine des Relagnes, og da
slottet blev solgt i 2006, købte Olivier Hillaire 20% af ejendommens
vinmarker, for at starte egen produktion. Markerne er fordelt med
4,5 ha. i Châteauneuf du Pape og 5 ha. i appellation Côtes du
Rhône. Han har bevaret venskabet med Philippe Cambie, og
sammen producerer de i dag vine, der banker på i den absolut
øverste ende af skalaen i hele Rhônedalen.
Olivier Hillaires TOP-vin fra Châteauneuf, er udelukkende
produceret på Grenache, hvilket er ret usædvanligt. Druerne høstes
fra en lille parcel på kun 1,2 hektar, hvor vinstokkene har en alder
på mere end 100 år i gennemsnit.
Vinen kan tåle lang lagring, og der venter den tålmodig en stor
oplevelse 15-20 år efter høsten.
 
Smagenoter:
En kraftkarl ud over det sædvanlige.
En ”den skal jeg smage vin”
 
Anmeldelse:
Olivier Hillaires absolutte TOP-vin, der konsekvent ligger med
+90 points hos samtlige de store   internationale vinmagasiner
Testvinder i Smag & Behag 95 Point

VINIFIKATION:
Druerne sorteres grundigt, og der foretages 'pigeage´, for at
udtrække maksimalt kraft, saft og farve fra druerne. Vinen lagres på
400 liters fade af fransk eg..

LAGRINGSPOTENTIALE:
10-15 År.
 
SERVERINGSFORSLAG:
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er kun
egnet til de mest kraftige kødretter, eksempelvis haresteg, fasan,
flæskesteg eller andesteg. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og
den bliver bedre af at stå på karaffel i 1-2 timer.