Domaine Gille 1.Cru Aux Bousselots Se fuld størrelse

Domaine Gille 1.Cru Aux Bousselots

Få Rabat ved køb af 6 fl       

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne – Cote de Nuits
 
DRUER:
Pinot Noir
 
ÅRGANG:
2014
 
ALKOHOL:
13%

Flere detaljer

17218

DKK 439,00 inkl. moms

DKK 429,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Domaine Gille 1.Cru Aux Bousselots6 -DKK 10,00
Producent:
Domaine Gille
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes. 1. Cru marken "Aux Bousselots" er beliggende på den nordlige side af byen Nuits-St-Georges, og navnet betyder "de små bump", og markerne ligger netop som nogle små "bump" lige inden Vosne-Romanée. I Domaine Gilles parcel har vinstokkene en gennemsnitsalder på omkring 40 år.
 
Smagenoter:
I næsen fornemmes kraftfulde toner af bl.a. jordbær, hindbær og solbær. Det giver forventning om en kraftig mundfuld, og forventningerne bliver fuldt indfriet. Smagen har god power og er meget koncentreret med bløde tanniner og masser af kompakt frugt.
En dejlig kraftig Bourgogne, som er en typisk madvin. Den gør krav på en kraftig kødret eller gode modne oste. En dejlig mundfuld.
 
VINIFIKATION:
Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
18 – 20 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader, er meget velegnet til grillretter, sammenkogte kødretter og andre kraftige og også krydrede kødretter samt til modne oste