Domaine Gille 1.Cru Les Cailles Se fuld størrelse

Domaine Gille 1.Cru Les Cailles

Få Rabat ved køb af 6 fl

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne – Cote de Nuits

DRUER:
Pinot Noir

ÅRGANG:
2011

ALKOHOL:
13 %

Flere detaljer

17219

DKK 499,00 inkl. moms

DKK 489,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Domaine Gille 1.Cru Les Cailles6 -DKK 10,00
Producent:
Domaine Gille
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.
1. Cru marken "Les Cailles" ligger på den midterste del af skråningen syd for byen Nuits-St-Georges. Undergrunden består bl.a. af småsten og grus, som giver en ekstraordinær dræning i marken, og det er her, at nogle af de meste koncentrerede vine i Nuit-St-Georges bliver til. Domaine Gilles parcel er overvejende beplantet med vinstokke fra starten af 1970´erne og nærmer sig således en gennemsnitsalder på omkring 50 år
 
Smagenoter:
Vinen har en dyb rubinrød farve. I næsen fornemmes modne mørke bær og toner af vanilje. I smagen fornemmer man den høje koncentration af tanniner, der fremstår velafbalanceret i fin harmoni med vinens naturlige syreindhold. Det er en fyldig fuldblods Bourgogne.
 
VINIFIKATION:
Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
20 – 25 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 18 - 20 grader, er meget velegnet til kraftige og modne oste samt kraftige og krydrede kødretter.