Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
Domaine Gille Cote De Nuits Villages Se fuld størrelse

Domaine Gille Cote De Nuits Villages

Få rabat ved køb af 6 fl

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne

DRUER:
Pinot Noir

ÅRGANG:
2015

ALKOHOL:
13 %

Flere detaljer

17216

DKK 249,00 inkl. moms

Tilbud!

DKK 235,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Domaine Gille Cote De Nuits Villages6 -DKK 14,00
Producent:
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner.
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.
 
Smagenoter:
En lækker og let krydret vin med masser af power i smagen.
Vinen har en flot og brillant farve. I næsen fornemmer man toner af solbær og mørke bær i det hele taget, men også en lidt krydret undertone. I munden har vinen en excellent struktur. Den er kraftig og kompleks med en fyldig, kraftig og krydret afslutning.
 
VINIFIKATION:
Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 5 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
10- 12 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 16 - 18 grader, er meget velegnet til grillretter, sammenkogte kødretter og krydrede retter. Det er også en perfekt vin at sætte til gode modne ost
Temperatur: 11-13°C.