Domaine Gille Vosne-Romanee Se fuld størrelse

Domaine Gille Vosne-Romanee

2016             

LAND:
Frankrig
 
OMRÅDE:
Bourgogne
 
DRUER:
Pinot Noir
 
ÅRGANG:
2016
 
ALKOHOL:
13%

Flere detaljer

17217

DKK 535,00 inkl. moms

Producent:
Domaine Gille
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.
 
Smagenoter:
Vinen har en flot mørkerød farve. I næsen fornemmes toner af solbær og blåbær samt krydrede toner. Smagen er veludviklet og bemærkelsesværdigt godt afbalanceret med en struktur, der vil udvikle sig yderligere med alderen
 
VINIFIKATION:
Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 5 dage efterfulgt af alkoholisk gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
18 - 20 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 14 - 16 grader, er meget velegnet til vildtretter samt andre kraftige kødretter, eksempelvis sammenkogte retter. Endvidere kan vinen med succes sættes til krydrede retter samt kraftige oste.