Domanine Gille Grand Cru Corton Les Renarde Se fuld størrelse

Domanine Gille Grand Cru Corton Les Renarde

Årgang 2011                                    

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne - Côte de Beaunes

DRUER:
Pinot Noir

ALKOHOL:
13 %

Flere detaljer

17220

DKK 935,00 inkl. moms

Producent:
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner. Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.
På bakken "Corton" findes Côte de Beaunes eneste marker, hvor der kan produceres røde Grand Cru vine. Og netop her har Domaine Gille en lille parcel, hvor man årligt producerer nogle få flasker af ekstraordinær høj kvalitet.
Grand Cru marken "Les Renardes" er beliggende på den østlige side af Corton bakken. Domaine Gilles parcel er beplantet med mere end 50 år gamle vinstokke, som hvert år giver fantastisk holdbare vine
Smagenoter:
Vinen har i de unge år en kraftig og dyb mørkerød farve. I næsen fornemmes dybe toner af mørke kirsebær og krydrede undertoner. Smagen er frugtrig med violer og skovbær i de unge år, og efter et årtis lagring kommer der flere og dybere toner af bl.a. læder, jord og mere modne bærtoner.Det er en unik smagsoplevelse, som vil være et mix af kraft og delikatesse.
 
VINIFIKATION:
Her foregår høsten manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af alkoholisk gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
20- 25 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 12 - 16 grader, er en perle at nyde helt uden mad. Bare som et godt glas i utide i gode venners lag. Serveres vinen til mad, skal det være kraftige kødretter, mens vinen er ung. I dens alderdom passer den bedre sammen med ikke for kraftige oste eller retter med grillet lyst kød. Under alle omstændigheder bør man lade vinen åbne sig i en karaffel 2-3 timer, inden den skal nydes.