Gille Nuits-St-Georges Les Brülees Se fuld størrelse

Gille Nuits-St-Georges Les Brülees

Få Rabat ved køb af 6 fl

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne

DRUER:
Pinot Noir

ÅRGANG:
2014

ALKOHOL:
13 %

Flere detaljer

17221

DKK 369,00 inkl. moms

DKK 359,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Gille Nuits-St-Georges Les Brülees6 -DKK 10,00
Producent:
I næsten fem århundreder har der været produceret vin på Domaine Gille, der er beliggende i den lille smukke landsby Comblanchien i Côte de Nuits. Vingården, som dækker i alt 9,5 hektar, ligger lige i smørhullet af én af Frankrigs mest berømte og prestigefyldte vinregioner.
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner
 
Druerne høstes på en lille speciel parcel, som Domaine Gille kalder "Les Brulées", der er beliggende syd for selv Nuits-Saint-Georges by. Marken har en sydøstlig eksponering, og mange af vinstokkene er virkelig gamle, da de ældste er plantet i 1924
 
 
Smagenoter:
En kraftig og fyldig Nuits-St-Georges, der kan matche meget kraftige og krydrede kødretter. En vin med power og struktur.
 
Farven er flot rubinrød. I næsen fornemmes toner af solbær, og i smagen kommer der flere nuancer med krydrede undertoner. Eftersmagen er dvælende lang med en kraftig tone af vanilje fra fadlagringen.
 
VINIFIKATION:

Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.

LAGRINGSPOTENTIALE:
12- 15 år

SERVERINGSFORSLAG:
Vinen er meget velegnet til gode kraftige og krydrede kødretter samt retter fra det asiatiske køkken. Med nogle år på bagen vil det også være en rigtig god vin at servere til medium kraftige oste eller retter med lyst kød
Temperatur: 14-16°C.