Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
Henry Fessy Beaujolais-Villages Se fuld størrelse

Henry Fessy Beaujolais-Villages

Guldmedalje i International Du Gamay

Land:
Frankrig

Område:
Beaujolais / Bourgogne
 
Druer:
Gamay
 
Årgang:
2015
 
Alkohol:
13 %

Flere detaljer

17197

DKK 109,00 inkl. moms

Producent:
Henry Fessy
Lige siden 1888 har familien Fessy været engageret i vinproduktion i Beaujolais. Hovedejendommen er beliggende i hjertet af Brouilly, men igennem årene har Henry Fessy opkøbt parceller i de fleste af de berømte appellationer i Beaujolais. Og i dag udgør det samlede areal omkring 70 hektar på den imponerende ejendom.
 
Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.
 
Med marker, der er beliggende i de mest præstigefyldte appellationer, tilbyder Henry Fessy en perlerække af Beaujolaisvine fra egne marker, der hver især udtrykker deres egen unikke terroir.
Erfaring, tradition, respekt og et dybtgående kendskab til Beaujolais´ vinmarker gør Henry Fessy til en af områdets mest respekterede kvalitetsdrevne producenter.
 
Henry Fessy´s Beaujolais-Villages produceres på druer høstet fra marker i flere landsbyer der er beliggende i den nordlige del af regionen. Vinstokkene på disse marker er i gennemsnit mere end 50 år gamle og lavtydende. En større andel kommer fra Fessy´s gamle fantastiske parcel, der er plantet på en 45° stejl bjergskråning.
 
Smagenoter:
Vinen har en flot finesse og en lækker frugtrig aroma. Vinen er rund og blød med næsten ingen tanniner og er perfekt til øjeblikkelig nydelse.
 
Lagringspotentiale:
5-6 År.
 
Serveringsforslag:
Serveringtemperaturen bør ikke overstige 13 grader. Vinen er meget velegnet til vildtretter, charcuteri og et godt veldækket ostebord. I sommermånederne kan vinen serveres direkte fra køleskabet til gode og krydrede grillretter
 
Vinifikationen:
Vinifikationen er traditionel for Beaujolais med "macération-carbonique", hvor hele druer gærer under tryk ved en kontrolleret temperatur. Efterfølgende lagres vinen på ståltanke, inden aftapningen på flaske.
 
Udmærkelser
90/100 Best Buy
Wine Enthusiast.