Henry Fessy Saint Veran Cru du Beaujolais Se fuld størrelse

Henry Fessy Saint Veran Cru du Beaujolais

Få Rabat ved køb af 6 fl

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Beaujolais / Bourgogne

DRUER:
100 % Chardonnay

ÅRGANG:
2013

ALKOHOL:
13 %

Flere detaljer

17200

DKK 159,00 inkl. moms

DKK 149,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Henry Fessy Saint Veran Cru du Beaujolais6 -DKK 10,00
Producent:
Henry Fessy
Lige siden 1888 har familien Fessy været engageret i vinproduktion i Beaujolais. Hovedejendommen er beliggende i hjertet af Brouilly, men igennem årene har Henry Fessy opkøbt parceller i de fleste af de berømte appellationer i Beaujolais. Og i dag udgør det samlede areal omkring 70 hektar på den imponerende ejendom.
 
Henry Fessy ejes af det gamle Bourgognehus Louis Latour, men produktionen varetages stadig af brødrene Fessy.
 
Arbejdet i vinmarkerne udføres med største sensitivitet og eftertænksomhed. Der gribes kun ind i den naturlige udvikling hvis det er absolut nødvendigt. Denne filosofi giver Henry Fessy mulighed for at producere meget karakterfulde vine, som virkelig udtrykker deres ophav. Med marker, der er beliggende i de mest præstigefyldte appellationer, tilbyder Henry Fessy en perlerække af Beaujolaisvine fra egne marker, der hver især udtrykker deres egen unikke terroir.
Erfaring, tradition, respekt og et dybtgående kendskab til Beaujolais´ vinmarker gør Henry Fessy til en af områdets mest respekterede kvalitetsdrevne producenter.
 
Smagsnoter:
Henry Fessy Saint-Véran, der er produceret på Chardonnay fra mere end 30 år gamle vinstokke, har en smuk lysegul farve. Næsen er frisk med aroma af lys fersken. Vinen er velafbalanceret og generøse i munden med en dejlig og behagelig afsluttende mineralitet.
 
VINIFIKATION:
Vinen er udelukkende produceret på Chardonnay fra mere end 30 år gamle vinstokke, der står på en ler og kalkholdig undergrund. Vinen gennemgår malolaktisk gæring, men lagres ikke på egefad, hvorfor den fremstå med en gennemgående behagelig mineralsk tone
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
5-6 År.

SERVERINGSFORSLAG:
Serveringtemperaturen bør være 10-12 grader. Vinen er meget velegnet til fjerkræ serveret i en flødesovs, kammuslinger, charcuteri og et god veldækket ostebord med gode modne blåskimmeloste.