Jean Claude Boisset Corton Charlemagne Grand Cru Se fuld størrelse

Jean Claude Boisset Corton Charlemagne Grand Cru

Grand Cru      

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Bourgogne / Aloxe Corton

DRUER:
Chardonnay

ÅRGANG:
2010

ALKOHOL:
13,5 %

VINIFIKATION:
Vinen har lagt hele 18 måneder på franske egefade

LAGRINGSPOTENTIALE:
10 – 15 År

SERVERINGSFORSLAG:
Passer fremragende til lyst kød samt fede former af fisk, såsom laks og tun.
Temperatur: 16-18°C

Flere detaljer

17266

DKK 1.395,00 inkl. moms

PRODUCENT:
Jean-Claude Boisset grundlagde sit vin-hus i Gevrey-Chambertin i begyn-delse af 1960'erne. Senere flytter Jean-Claude Boisset sit firma til Nuits-St.-Georges, hvor det bliver indrettet i et tidligere nonnekloster med smukke kældre og den oprindelige park Her, midt i disse smukke og fredfyldte omgi-velser, har man bevaret vinhu-sets op-rindelige dyder: Stil, finesse og elegan-ce, som Jean-Claude Boissets vine i dag er kendt for. I 2002 blev en af Bour-gognes mest anerkendte, unge vinma-gere ansat hos Jean-Claude Boisset: Grégory Patriat. Han havde indtil da arbejdet bl.a. hos Lalou-Bize-Leroyi Vosne-Romanée og anses i dag som en af de absolut bedste vinmage-re i Bourgogne. Hans opgave var at højne kvalitetsniveauet så meget, at man kunne indtage en plads iblandt de yp-perste producenter i Bourgog-ne.Hans filosofi hviler på, at vinen la-ves lige så meget på vinmarkerne som i kælderen, og han fordeler der-for sin tid mellem marker og kælder. Gregory Patriat bru-ger udelukkende druernes naturlige gærceller og laver sin vin uden tilsæt-ning af enzymer eller tannin, som det ellers er sædva-ne hos de fleste i Bour-gogne. Vinene aftappes alle i kælderen - uden filtrering.

Smagenoter:
Denne vin har en smag, som er meget fyldig, hvilket skyldes Chardonnaydruen. Eftersmagen fremstår meget ren og med god længde. Vinens duft leder tankerne han på nyslået, grønt græs.
Farven er helt klar og smuk gullig.