La Chapelle Jaboulet Hermitage 2009 Se fuld størrelse

La Chapelle Jaboulet Hermitage 2009

97 point Robert Parker

LAND:
Frankrig
 

OMRÅDE:
Rhone - Hermitage

DRUER:
Syrah

ÅRGANG:
2009

ALKOHOL:
14%

Flere detaljer

17106

DKK 2.095,00 inkl. moms

Nedsat pris!

-DKK 100,00

DKK 2.195,00

Producent:
Vinhuset Paul Jaboulet Aîné blev grundlagt i 1834, da Antoine Jaboulet flyttede til Tain l╔Hermitage i det nordlige Rhône og købte familiens første vinmarker i Hermitage og Crozes-Hermitage. Hans mål var at producere topvine, og eftersom han både var passioneret og kompromisløs, blev der hurtigt lagt mærke til hans vine. Efter ham er fulgt 6 generationer af vinmagere, som i løbet af årene har opkøbt perler af vinmarker i det nordlige Rhône, i appellationer som Hermitage, Crozes Hermitage, St. Joseph, Cornas og St. Péray.Efter Gérard Jaboulets død i slutningen af 1990´erne oplevede firmaet en vanskelig tid, men efter familien Freys opkøb af Jaboulet i 2006 er firmaet nu igen i den absolutte elite. Den ældste datter i familien Caroline har fået ansvaret for genopbygningen. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets eksisterende marker er blevet grundigt renoveret og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt. Et kæmpe program med bl. a. overgang til biodynamisk dyrkning er blevet iværksat.
 
LAGRINGSPOTENTIALE:
15-20 år
SERVERINGSFORSLAG:
En top vin der absolut kræver ro og tid til nydelse, enten bare som et godt glas i en afslappet stund, eller til et godt stykke mørkt kød eller vildt.
 
Smagenoter:
Hermitage La Chapelle har en meget flot, blank rubinrød farve. Duften afslører lige fra begyndelsen stor kompleksitet og charme og udvikler sig hurtigt, når man ilter den i glasset, med toner af mørke bær som brombær, solbær og blåbær, samt krydrede nuancer og en diskret karakter af træ fra fad. I smagen er vinen meget fyldig, kompleks og frugtrig. I eftersmagen bliver vinen ved med at give fra sig, med god tannin og struktur.
 
Anmeldeser:
La Chapelle er ubestridt kongen af Rhone
Robert Parker 97 point
 
Wine Spectator 95 point