Louis Roderer Brut Premier Se fuld størrelse

Louis Roderer Brut Premier

Kåret som bedste non-vintage

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Champagne

DRUER:
60 % Pinot Noir
34% Chardonnay
6% Pinot Meunier

ALKOHOL:
12 %

Flere detaljer

16225

DKK 439,00 inkl. moms

Producent:
Louis Roderer er en af de aller største og ældste Champagne producenter. Og nok mest kendt for Cristal Champagnen.
 
I 1876 krævede Tzar Alexander II, at hans eget personlige  Cuvée blev præsenteret i en krystalflaske, som ikke kunne forfalskes. Resultatet genkendes som den ultimative Champagne. Da Cristal udelukkende produceres i de fineste årgange, medfører det at Cristal i perioder opnår de højeste auktionspriser i Champagne.
 
Smagenoter:
Louis Roederers klassiske Champagne, Brut Premier skuffer dig aldrig. Sammenligner man Brut Premier med de kendte non-vintage Champagner, er den særdeles overlegen. Koncentreret, fyldig og kraftig Champagne, med en vidunderlig mousse!
 
Brød og frugt i duften, mens der i baggrunden kan fornemmes de komplekse havtorn, der giver champagnen eksklusivitet og særpræg. Smagen er kompleks og domineret af frugt i retning af et mix af ananas og røde bær. Vinen har mange lag, som du kan gå på opdagelse i. Den lange lagring på flaske (3–6 år) giver vinen en stor kompleksitet og finesser.
En lang finessefyldt eftersmag. Vinens duft er frisk med grønne bær.
Farven er flot gyden med grønne reflekser.
 
Anmeldeser:
Champagne Louis Roederer Brut Premier er kåret som verdens bedste Non-Vintage Champagne af Decanter World Wine Awards, foran flere end 350 andre Champagner.
 
Bedømmelsen blev foretaget af 219 internationale dommere, hvoraf 75 af dommerne har en Master of Wine og 13 Master Sommeliers
 
VINIFIKATION:
Den første gæring finder sted ved en lav, kontrolleret temperatur.
Når gæringen i flasken er forbi, anbringes flaskerne vandret i stativer, hvor de drejes og rejses langsomt til lodret stilling, så bundfaldet, kan samles ved den midlertidige prop. Flasken efterfyldes med den samme vin, inden den endelige prop sættes i og "bindes" til flasken. Den anden gæring i flasken finder sted i de dybe kældre. Den lave kældertemperatur giver en langsom gærings- proces i flasken, som udvikler de fineste "bobler". Herefter lagres den 3 – 6 år på flaske
 

LAGRINGSPOTENTIALE:
4-5 år.