Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
Paul Jaboulet Plan De Dieu CDR Village Se fuld størrelse

Paul Jaboulet Plan De Dieu CDR Village

Få Rabat ved købaf 6 fl

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Plan De Dieu / Rhone

DRUER:
80% Grenache Noir
10% Mourvedre
10% Syrah

ÅRGANG:
2015

ALKOHOL:
14,5 %

Flere detaljer

17108

DKK 199,00 inkl. moms

DKK 169,00 pr. fl. v/6 fl

VareFra (antal)Rabat per flaske
Paul Jaboulet Plan De Dieu CDR Village6 -DKK 10,00
Producent:
Vinhuset Paul Jaboulet Aîné blev grundlagt i 1834, da Antoine Jaboulet flyttede til Tain l╔Hermitage i det nordlige Rhône og købte familiens første vinmarker i Hermitage og Crozes-Hermitage. Hans mål var at producere topvine, og eftersom han både var passioneret og kompromisløs, blev der hurtigt lagt mærke til hans vine. Efter ham er fulgt 6 generationer af vinmagere, som i løbet af årene har opkøbt perler af vinmarker i det nordlige Rhône, i appellationer som Hermitage, Crozes Hermitage, St. Joseph, Cornas og St. Péray.Efter Gérard Jaboulets død i slutningen af 1990´erne oplevede firmaet en vanskelig tid, men efter familien Freys opkøb af Jaboulet i 2006 er firmaet nu igen i den absolutte elite. Den ældste datter i familien Caroline har fået ansvaret for genopbygningen. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets eksisterende marker er blevet grundigt renoveret og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt. Et kæmpe program med bl. a. overgang til biodynamisk dyrkning er blevet iværksat.
Vinen har en levende, rubinrød til violet farve. I duften finder man modne, ekspressive elementer af moden frugt, solbærlikør og lakrids og sydfranske krydderurter som Rosmarin, timian og lavendler (Garrigue). I smagen mange af de samme elementer og en behagelig sødme, der er nærværende uden at være påtrængende, også i finishen. På mange måder smager den som en Châteauneuf-de-Pape, den har de samme druer og samme varme klima, blot er prisen en helt anden.
 

VINIFIKATION:
12 måneder på franske egefade

LAGRINGSPOTENTIALE:
8 – 10 År.

SERVERINGSFORSLAG.
Server den til lam, kalv og til hvidskimmeloste. Den vil også være god til and og flæskesteg. Den er fint drikkemoden nu, man kan også nydes i op mod 10 år fra høståret

Smagenoter:

I duften finder du modne frugter, solbærlikør, sydfranske krydderurter og lakrids. Smagen er blød, rund og fyldig kombineret med stor kombleksitet. Minder på mange måder om Châteauneuf-du-Pape. Samme druer og varme klima, men prisen er en helt anden!.