Fri fragt v/køb over 1000 kr
Gode tilbud i shoppen
Tilfreds eller pengene retur
Ring på tlf: 76 25 55 88
Veuve Clicquot Grande Dame 2006 Se fuld størrelse

Veuve Clicquot Grande Dame 2006

Virkelig lækker Champagne

LAND:
Frankrig

OMRÅDE:
Champagne

DRUER:
Ca 2/3 Pinot Noir
Ca 1/3 Chardonnay

ÅRGANG:
2006

ALKOHOL:
12,5 %

Flere detaljer

16232

DKK 1.095,00 inkl. moms

Nedsat pris!

-DKK 100,00

DKK 1.195,00

Producent:
Champagne Huset Veuve Clicquot Ponsardin blev grundlagt i 1772 af Phillipe Clicquot. Og det er en af de vigtigste begivenheder i champagnens historie at Francois Clicquot i 1798 giftede sig med Nicole-Barbe Ponsardin. Hun kom fra en særdeles velstående familie i Reims.
I 1805 døde Francois Clicquot, der drev vin-, uldhandel- og bankforretinger, men den 27-årige enke besluttede, helt uhørt, til at sætte sig i spidsen for mandens firma, og kaldte sig selve ”veuve Clicquot” (enken Clicquot). Enken fokuserede sin enorme energi og sit enestående forretningstalent på vinproduktionen, og sammen med sin kældermester løste hun et af de største problemer i fremstillingen af champagne. Problemet var, at champagne krævede en sekundær flaskefermentering for at få de karakteristiske bobler frem, men det krævede at der var gærceller i vinflaskerne som kunne fermentere og skabe boblerne. Det betød, at der var mange urenheder i vinen på grund af døde gærceller. Men enken fandt på at sætte flaskerne med bunden nedad i et træbord med huller i (Pupitres), og sørge for at flaskerne jævnligt blev drejet.
Det fik de døde gærceller til at samle sig ved proppen, og så blev flaskerne på et tidspunkt vendt, og proppen udskiftet, og samtidig med propskiftet kom urenhederne med ud. Så blev der hældt lidt nyt vin i flasken (dosage), og blev derefter proppet til igen, og dermed var problemet med urenheder løst. Metoden blev første gang brugt i 1816 og fik navnet ”Méthode champenoise”.
 Det var en af de største revolutioner i fremstillingen af champagne, og selv om enken forsøgte at holde hemmeligheden for sig selv, spredte teknikken sig hurtigt til alle andre champagnehuse, der bruger teknikken den dag i dag.  Dog køler man nu flaskehalsen ned inden proppen fjernes, for at være sikker på at alle urenhederne kommer med ud.
 
VINIFIKATION:
I 1962 besluttede champagnehuset at lave luksuschampagnen La Grande Dame, for at ære husets "Store Dame" Nicole-Barbe Ponsardin.
Det er en Champagne der kun fremstilles i de absolut bedste drueår og kun på druer fra de marker ved landsbyerne: Ambonnay, Bouzy, Avize, Cramant, Le Mesnil Oger samt Verzenay, marker som enken selv havde opkøbt.
 
SERVERINGSFORSLAG:

Temperatur: 11-13°C.